Sunday, October 27, 2013

මැක්සිකන් බත ගෙදරදී ම පිසගන්න..


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය....

බාස්මතී සහල් 1kg ක්
බේකන් 250g ක්
ලොකු ලූනූ ගෙඩි 2ක්
තක්කාලි යුෂ කෝප්ප 4 ක්
ලූණූ රසට අනුව තෙල් ටිකක්

සාදන ක්‍රමය....

මුලින්ම  සහල් සෝදා දිය බේරා ගන්න. බේකන් කැබලි කරගන්න.ලුනු පෙති කපාගන්න.. දැන් භාජනයට තෙල් ටිකක් දමා බේකන් බැදෙන්නට හරින්න.. ඊට පස්සෙ දිය බේරා ගත් සහල් ද එකතු කර සහල් දුබුරු පාටට එනතුරු බැදගන්න.. කූරු ගාමින් බැදගන්න හොදෙ....  දැන් ලුනු පෙති ටිකද එකතු කර බැදෙන්නට හරින්න.. ඉන්පසු තක්කාලි යුෂ දමා හොදින් කලවම් කරන්න. දැන් ලුණුද එකතු කර අවශ්‍ය පමණට වතුර හෝ ස්ටෝක් වතුර දමා මෘදු වනතුරු බත පිසගන්න.....

මන් කියපු විදියටම හදල බලන්නකෝ... ම්ම්ම්ම්....

0 comments:

Post a Comment