Saturday, November 2, 2013

කොහිල අල වලින් කොහිල කොත්තුවක් හදල බලමු...

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය...

කරවල හෝ ජාඩි මේස හැදි 1ක්
කොහිල අල ( සිහින්ව ගිනිකූරු හැඩයට කපන්න) ග්‍රෑම් 800ක්
කොහිල දලු කුඩාවට කපාගත් ග්‍රෑම් 200ක්
සිහින්ව කපාගත් කැරට් ග්‍රෑම් 50ක්
සිහින්ව කපාගත් ලීක්ස්
ගෝවා ග්‍රෑම් 50ක්
බිත්තර 2 ක්
අමු මිරිස් කරල් 3 ක්
තක්කාලි ග්‍රෑම් 50 ක් ( කුඩාවට කපන්න )
සුදුලූනු තේ හැදි 1 ක්
අමු ඉගුරු තේ හැදි 2/1 ක්
ලියාගත් කරපිංචා මේස හැදි 1 ක්
කුඩාවට කපාගත් ලූනු ග්‍රෑම් 100 ක්
කිරිහොදි අඩු කෝප්ප 1 ක්
( නැතිනම් මස් හොදි )
තෙල් මේස හැදි 2 ක්

සාදන ආකාරය...

කොහිල අල දෙහි යුෂ දමා සෝදන්න. වොක් එකක් ළිප තබා එය රත්වන විට ලුනු, සුදුලූනු, අමු ඉගුරු, ලියාගත් කරපිංචා, අමු මිරිස් දමා බැදෙන විට කරවල හෝ ජාඩි දමා, කෑලි මිරිස් දමා කැරට් සමග අනෙක් එළවළු දමා කුඩාවට කපාගත් තක්කාලි දමා බිත්තර, මස් හොදි,ලූණු, කිරි හොදි දමා ගසන්න.. හරිද...?   පැහැදිලී නේද...?

ඔන්න ඔහොමයි කොහිල කොත්තුව හදන්නෙ....

0 comments:

Post a Comment