Sunday, October 27, 2013

සේවරි බත පහසුවෙන් ම කටට රසට පිසගන්න..

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය...
සහල් සූදුරු සම්බා කිලෝ 1ක්
බටර් 100g ක්
රතුලුනු 50g ක්
සේර කැබැල්ලක්
කරපිංචා කිනිත්තක්
තක්කාලි 100gක්
චීස් 150g ක්
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි 2/1 ක්
පාස්ලි කොළ 100g ක්

සාදන ක්‍රමය...
මුලින්ම සාමාන්‍ය  ආකාරයට බත පිසගන්න. දැන් රතුලූනූ, තක්කාලි, චීස් ග්‍රේට් කරගන්න. පාස්ලි කුඩාවට කපාගන්න.. දැන් භාජනයක් ළිපතබා රත් වූ විට බටර් ටික දමන්න.. දැන් කපාගත් රතුලූනු, තක්කාලි, කරපිංචා, සේර ද දමන්න. බෑදිගෙන එනවිට බත ද දමා කලවම් කරගන්න. එයට ගම්මිරිස් කුඩු ටිකක් ඉසින්න. හොදට කලවම් කරන්න. අන්තිමට ග්‍රේට් කරගත් චීස් සහ කුඩා පාස්ලි කැබලි දමා මිශ්‍ර කරන්න. බටර් වල ලුණු රස තියනවා. ඔයාට ලුණු  අවශ්‍යනම් පමණක් එකතු කරන්න...  ඔන්න දැන් හරි.....  රස බලන්නකෝ එහෙනම්....


0 comments:

Post a Comment