අවශ්ය ද්රව්ය...
ඇට ඉවත් කළ හොදට පැසුණු කොස් මදුලු කිලෝ 1 ක් ( සිහින්ව තීරු වලට කපන්න.)
සිහින්ව කපාගත් කැරට් ග්රෑම් 50ක්
සිහින්ව කපාගත් ලීක්ස් ග්රෑම් 50ක්
සිහින්ව කපාගත් ගෝවා ග්රෑම් 50ක්
බිත්තර 2ක්
මිරිස් කෑලි තේ හැදි 1ක්
අමු මිරිස් කරල් 3ක්
තක්කාලි ග්රෑම් 50ක් ( කුඩාවට කපන්න.)
සුදුලුනු තේ හැදි 1ක්
අමු ඉගුරු තේහැදි 2/1 ක්
ලියාගත් කරපිංචා මේස හැදි 1ක්
කුඩාවට කපාගත් ලූනු ග්රෑම් 100ක්
කිරි හොදි අඩු කෝප්ප 1ක්
නැතිනම් මස් හොදි අඩු කෝප්ප 1ක්
තෙල් මේස හැදි 2ක්
සාදන ක්රමය...
මෙහෙමයි...මුලින්ම කොස් සිහින් තීරු වලට කපන්න. වතුර බදුනක් ළිප තබා උතුරන විට කහ සහ ලුණු දමා එම වතුරට කපාගත් කොස් දමා වසා විනාඩියක් තම්බන්න.. ඉන්පසු වතුර පෙරන්න. තාච්චියක් හරි වොක් එකක් ගන්න. එයට තෙල් මේස හැදි 2ක් දමන්න. එය රත්වන විට ලූනු, කරපිංචා, සුදුලුනු, අමුඉගුරු, අමු මිරිස්, කැරට්, ලීක්ස්, ගෝවා දමා කෑලි මිරිස් එකතු කර තක්කාලි, ලුණු දමා තරමක් බැදෙන විට කඩාගත් බිත්තර එකතු කර කොස් දමා හොදි දමා ගසන්න.... කොත්තු ගහනව දැකල තියනව නෙ ඔයාලා....?
ඔන්න ඔහොමයි කොස් කොත්තුව හදන්නෙ.....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
අවශ්ය ද්රව්ය.... අමු හතු පැකට් 6 ක් ලුනු 500g ක් අමු මිරිස් කරල් 4ක් මිරිස් කෑලි 100g ක් තක්කාලි ගෙඩි 3 ක් මාළු මිරිස් කරල් 3...
-
අවශ්ය දේවල්.... බැදපු සුදු හාල් පිටි කෝප්ප 1 ක් මදක් බැදගත් කුරක්කන් පිටි කෝප්ප 1 ක් ගාගත් පොල් කෝප්ප 1 ක් වතුර කෝප්ප 4/3 ක් ලුණු තේ...
-
අවශ්ය ද්රව්ය... කරවල හෝ ජාඩි මේස හැදි 1ක් කොහිල අල ( සිහින්ව ගිනිකූරු හැඩයට කපන්න) ග්රෑම් 800ක් කොහිල දලු කුඩාවට කපාගත් ග්රෑම් 200ක...
-
කූනිස්සන් බැදුම අවශ්ය ද්රව්ය..... කූනිස්සන් 300gක් ලොකු ලූනූ 250g ක් මාළු මිරිස් 100g ක් කෑලි මිරිස් 100g ක් රම්පේ, කරපිංචා ...
-
අවශ්ය ද්රව්ය සාදා ගත් පැනි පොල් 250g බිත්තර 4 සීනි 250g මාගරින් ග්රෑම් 250g බේකින් පව්ඩර් තේ හැදි 2යි ආප්ප සෝඩා තේ හැදි 2/1 සුවද කුඩු...
-
අවශ්ය ද්රව්ය.... අන්නාසි ගෙඩි 1ක් තක්කාලි ගෙඩි 2ක් අමුමිරිස් කරල් 2 ක් බී ලූනු ගෙඩි 2 ක් සුද...
-
ඕනෙ මෙච්චරයි..................... ආප්ප සෝඩා තේ හැදි 1 4/1 ක් කිරි කෝප්ප 1 ක් සිනි තේ හැදි 2 ක් ලුණූ තේ හැදි 1 2/1 ක් තෙල් මේස හැද...
-
අවශ්ය ද්රව්ය.... අල 500g ක් තක්කාලි 50 g ක් මාළු මිරිස් 50g ක් ලීක්ස් 50g ක් ලොකු ලූනු 50g ක් ...
-
අවශ්ය ද්රව්ය... සහල් සූදුරු සම්බා කිලෝ 1ක් බටර් 100g ක් රතුලුනු 50g ක් සේර කැබැල්ලක් කරපිංචා කිනිත්තක් තක්කාලි 100gක් චීස් 150g ක්...
-
මෙන්න මෙවා ඕනෙ............ බිම්මල් 100g ක් නිවිති 100g ක් ඉගුරු සුදුලුනු මේස හැදි 1 ක් රස අනුව ලුනු කුඩු හා ගම්මිරිස් කුඩු තෙල්...
0 comments:
Post a Comment