Saturday, November 2, 2013

තුර්කි බත හදල තියනවද ඔයලා....

 අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය...

සම්බා සහල් කිලෝ  1g ක්
එළු මස් කිලෝ ග්‍රෑම් 1 ක්
බේකන් ග්‍රෑම් 200 ක්
ලොකු ලූනු ගෙඩි 3ක්
ගම්මිරිස් ඇට මේස හැදි 1ක්
සුදුලූනු බික් 3ක්
ස්ටොක් වතුර
අවශ්‍ය තරම් තෙල්
ලුණු රස අනුව

සාදන ක්‍රමය...

මුලින්ම සහල් සෝදා දිය බේරෙන්නට හරින්න. මස් සෝදා තරමක කෑලි වලට කපාගන්න. ලුනු, සුදුලුනු සිහින්ව කපාගන්න. ගම්මිරිස් ඇට යන්තමට තලා ගන්න..  ඉන්පසු තාච්චියක් ළිප තබා රත්කර බේකන් කැබලි දමා බැදගන්න. එය පසෙකින් තබන්න. දැන් තෙල් ටිකක් දමා රත්කර  එයට මස් ටික දමා බැදගන්න..  ඒ ලෙසම ලුනු, සුදුලුනු ද බැද පසෙකින් තබන්න.. දැන් සහල්ද ඒ අකාරයටම බැදගන්න...  පැහැදිලී නේද? ඉන් පසු භාජනයක් ගෙන එයට මස්, බේකන්,ලුනු, සුදුලුනු දමන්න.. දැන් බැදගත් සහල්ද දමන්න.. තලාගත් ගම්මිරිස් ඇට ටිකද විසුරුවා හරින්න.. ස්ටොක් වතුර ටික රත්කර මේ මතට වත්කොට ලූණු ද එකතු කර හොදින් වසා ඇට මෘදු වනතුරු පිසගන්න... දැන් මේසෙට අරින්න කෑමට.... 

0 comments:

Post a Comment