Tuesday, July 30, 2013

දැන් අඩ තෝසේ හදල බලමුද......

අවශ්‍ය  ද්‍රව්‍ය....                                                
තෝසේ  පිටි  200g ක්
කඩල  පරිප්පු  50g ක්
මුං ඇට  50g ක්
කඩල  50g ක්
සිහින්ව  කපාගත්  රතු ලුනු  ස්වල්පයක්
කරපිංචා කොල 
සුදු ලුනු  බික්  1ක් 2ක්
අමු මිරිස්  කරල් 2-3 ක්
තල තෙල් හෝ  තමන්  කැමති  තෙල් වර්ගයක්


සාදන  ක්‍රමය....

කඩල පරිප්පු  මුං ඇට සහ කඩල  සෝදා   පැය 2/1 ක් පමන පෙගෙන්න තබා සිහින්ව  අඹරා ගන්න..  දැන්  තෝසේ  පිටි  සහ අඹරා ගත්  මිශ්‍රනය  එකට දමා  වතුරෙන්  තෝසේ පිටි  පදමට  අනා ගන්න.. මෙය පැයක් පමන  පදම්  විමට තබන්න...  ඉන්පසු  රතු ලුනු, අමුමිරිස්, කරපිංචා, සුදුලුනු  හා  ලුණු පිටි  මිශ්‍රනයට  දමා  කලවම් කර තවත්  මිනිත්තු 5 ක්   පදම් වන්නට  තබන්න... තැටියට තල තෙල්  තවරා  තෝසේ මිශ්‍රනය  වත් කර, තුනී කර බාගෙන  පිලිස්සෙන විට එය මතුපිටද  තල තෙල් ස්වල්පයක් දමා  එහි  දෙපැත්තම  පුළුස්සා ගන්න.....  

1 comments:

  1. නියමයි
    …වර්ඩ් වෙරිෆිකේශන් අයින් කරන්න කොමෙන්ට් කරන්න ලේසි වෙන්න

    ReplyDelete