අවශ්ය ද්රව්ය.....
කැකුළු හෝ සුදු හාල් 500g ක්
බඩ ඉරිගු කරල් 5 ක ඇට
පොල් කිරි කෝප්ප 4 ක්
කරදමුංගු කරල්
කුරුදුපොතු
ලූණු
සාදන ක්රමය...
බඩඉරිගු ඇට කරල් වලින් වෙන් කරගෙන වතුර දමා රැයක් පෙගෙන්නට හරින්න... එම බඩඉරිගු ඇට ළිප තබා පැය බාගයක් පමණ තම්බා ගන්න... ඉන් පසු හාල් සෝදා තම්බාගත් බඩඉරිගු වලට එකතු කර ප්රමාණවත් තරමට වතුර යොදා බඩඉරිගු බත පිසගන්න.. මිලගට පොල්කිරි වලට ලූණු දමා වතුර සිදුනු බතට එකතු කරන්න.. කරදමුංගු සහ කුරුදුපොතු අවශ්ය පමණට එකතු කර කිරිබත මදගින්නේ ටික වෙලාවක් තිබෙන්නට හැර තෙතමනය යන්තම් තිබියදි දීසියක අතුරා කැලි කපාගන්න.....
Archive
About Me
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
ඕනෙ මෙච්චරයි..................... ආප්ප සෝඩා තේ හැදි 1 4/1 ක් කිරි කෝප්ප 1 ක් සිනි තේ හැදි 2 ක් ලුණූ තේ හැදි 1 2/1 ක් තෙල් මේස හැද...
-
කූනිස්සන් බැදුම අවශ්ය ද්රව්ය..... කූනිස්සන් 300gක් ලොකු ලූනූ 250g ක් මාළු මිරිස් 100g ක් කෑලි මිරිස් 100g ක් රම්පේ, කරපිංචා ...
-
අවශ්ය දෑ......... පිටි 500 g පොල් කිරි කෝප්ප 2 ක් දිය ලුණූ තලතෙල් හෝ පොල් තෙල් මේස හැදි 5 ක් සාදන ක්රමය....
-
අවශ්ය ද්රව්ය..... කැකුළු හෝ සුදු හාල් 500g ක් බඩ ඉරිගු කරල් 5 ක ඇට පොල් කිරි කෝප්ප 4 ක් කරදමුංගු කරල් කුරුදුපොතු ලූණු සාදන ක්රම...
-
අවශ්ය ද්රව්ය.... අල 500g ක් තක්කාලි 50 g ක් මාළු මිරිස් 50g ක් ලීක්ස් 50g ක් ලොකු ලූනු 50g ක් ...
-
අවශ්ය දේවල්.... බැදපු සුදු හාල් පිටි කෝප්ප 1 ක් මදක් බැදගත් කුරක්කන් පිටි කෝප්ප 1 ක් ගාගත් පොල් කෝප්ප 1 ක් වතුර කෝප්ප 4/3 ක් ලුණු තේ...
-
අවශ්ය ද්රව්ය.... අමු හතු පැකට් 6 ක් ලුනු 500g ක් අමු මිරිස් කරල් 4ක් මිරිස් කෑලි 100g ක් තක්කාලි ගෙඩි 3 ක් මාළු මිරිස් කරල් 3...
-
අවශ්ය ද්රව්ය සාදා ගත් පැනි පොල් 250g බිත්තර 4 සීනි 250g මාගරින් ග්රෑම් 250g බේකින් පව්ඩර් තේ හැදි 2යි ආප්ප සෝඩා තේ හැදි 2/1 සුවද කුඩු...
-
අවශ්ය ද්රව්ය... සුදු කැකුළු ඉදි ආප්ප පිටි 250 g ක් කිතුල් පැනි තෙල් මේස හැදි 2ක් බිත්තර 1 ක් සීනි තේ හැදි 1 වතුර අවශ්ය පමණ ලුණූ ...
-
අවශ්ය ද්රව්ය.... තෝසේ පිටි 200g ක් කඩල පරිප්පු 50g ක් මුං ඇට 50g ක් කඩල 50g ක් සි...
0 comments:
Post a Comment