Monday, July 22, 2013

ඔන්න මන් ගෙනාවා ඔයාලට අල ඩෙවල්......

අවශ්‍ය  ද්‍රව්‍ය....                           



අල 500g ක්
තක්කාලි  50 g ක්
මාළු මිරිස්  50g ක්
ලීක්ස්  50g ක්
ලොකු ලූනු 50g ක්
කෑලි මිරිස්  තේ හැදි  3 ක්
ගම්මිරිස් තේ හැදි  1 ක්
රස කාරක
සීනි  තේ  හැදි  2/1 ක්
තක්කාලි  සෝස්  මේස  හැදි  8 ක්
තෙල් ලීටර්   2/1 ක්
බිත්තර  2 ක්
කොන් අල  මේස  හැදි 5 ක්
සුදුලුනු  බික් 4 ක්
ඉගුරු  ඉත්  1 ක්

සාදන  ක්‍රමය

අඟලේ  කැබලි  වලට  කපාගන්න.. ව්සේ  කපාගත් අල  තුන්කාලට තම්බාගෙන  ළිපෙන්  බාගන්න.. එසේ   බාගත් පසු  නිවෙන්න හැර  බිත්තර, ලුණු, ගම්මිරිස්, කොන් අල දමා සීසන්  කරගෙන නැවත  ගැබුරු  තෙලෙහි  බැදගන්න...  භාජනයක් තෙල්  මේස  හැදි  2ක් දමා  එයට  සුදුලුනු  සහ ඉගුරු  දමා  තෙම්පරාදු  කරගෙන  කපාගත්  එලවලු වර්ග  සියල්ලම දමා කලවම්  කරගන්න...  එයටම   තක්කාලි  සෝස්  දමා  කලවම්  කරගෙන  අවසානයේ  අල  සහ  රසකාරක  දමා කලවම් කරගන්න....   සීනි  ද  දාන්න...


හදල  බලළා  කියන්නකො  මටත්.......  

1 comments: